Uskoro redovno ka Emiratima

Bez autora
Mar 13 2011

Delegacije vlada Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata pregovarali su u Podgorici o zaključenju Sporazuma o međunarodnom vazdušnom saobraćaju između dvije države. Delegaciju Vlade Crne Gore predvodila je pomoćnik ministra saobraćaja Mirel Radić-Ljubisavljević, a delegaciju Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata generalni direktor Generalne civilne vazduhoplovne vlasti UAE Saif Mohamed Al Suvaidi. Oni su potpisali Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata i usaglasili tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dvije države. Na pregovorima su usaglašeni stavovi u vezi redovnog odvijanja vazdušnog saobraćaja, izdavanja dozvola i odgovarajućih uvjerenja vazduhoplovnim kompanijama od strane Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Generalne civilne vazduhoplovne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata, promovisan princip liberalizacije u vazdušnom saobraćaju, a posebna pažnja je posvećena pitanjima bezbjednosti i sigurnosti u vazdušnom saobraćaju.

Uskoro redovno ka EmiratimaDelegacije vlada Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata pregovarali su u Podgorici o zaključenju Sporazuma o međunarodnom vazdušnom saobraćaju između dvije države.

Delegaciju Vlade Crne Gore predvodila je pomoćnik ministra saobraćaja Mirel Radić-Ljubisavljević, a delegaciju Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata generalni direktor Generalne civilne vazduhoplovne vlasti UAE Saif Mohamed Al Suvaidi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, oni su potpisali Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata i usaglasili tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dvije države.

Na pregovorima su usaglašeni stavovi u vezi redovnog odvijanja vazdušnog saobraćaja, izdavanja dozvola i odgovarajućih uvjerenja vazduhoplovnim kompanijama od strane Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Generalne civilne vazduhoplovne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata, promovisan princip liberalizacije u vazdušnom saobraćaju, a, kako je navedeno, posebna pažnja je posvećena pitanjima bezbjednosti i sigurnosti u vazdušnom saobraćaju.

Potpisivanjem Memoranduma, čiji je sastavni dio usaglašeni tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, stvoren je pravni okvir za odvijanje i unapređenje redovnog vazdušnog saobraćaja između dvije države, što će doprinijeti promovisanju slobode tržišta vazduhoplovnih usluga, boljem protoku putnika, roba i kapitala, animaciji zainteresovaih avio kompanija da povećaju frekvenciju letova iz i ka Crnoj Gori, čime su stvorene pretpostavke za povećanu posjetu turista i unapređenje poslovnog ambijenta između dvije države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik